2010-08-04 | 01:45:03
to my self
finns bara en anledning till att ja postar detta recept, och det är för att inte kunna tappa bort de. Men pröva, de amakar bättre än vanliga kladd o brownis kakor, ganska söt/ krafftig så en liten bit räcker åt gången, gärna till glass, eller ja grädde, men ärligt att äta grädde e det värsta som finns. blää
receptet är taget från http://www.passionforbaking.com/ som är på norska? men de finns en flik som man kan översätta till engelska dock så blir inte alla ord bra! men det gör inget, man fattar ändå! och ja, ja vägde alla ingigrienser på pricken, så gör de ni med om ni ska pröva,
Katharine Hepburns Brownies
In i ugnen vid 160 C i ca 30 minuter, eller tills du kan sticka en tandpetare i kakan och det kommer ut torrBlanda ihop allt väl och häll i en kakform som du smort med smör och strödde lite choklad pulver på. (Jag använde en form av 28 cm)
Alltså denna kaka är grym! och det är inte ja som översatt som en kråka heller
receptet är taget från http://www.passionforbaking.com/ som är på norska? men de finns en flik som man kan översätta till engelska dock så blir inte alla ord bra! men det gör inget, man fattar ändå! och ja, ja vägde alla ingigrienser på pricken, så gör de ni med om ni ska pröva,
Katharine Hepburns Brownies
- 30 g mjöl
- 1/2 tsk. kanel (kan utelates) jag hoppade detta
- 1/4 tsk. salt
- 115 g smör
- 60 g kakao
- 2 tsk. nescafe kaffe tog en msk kallt kaffe istället, men tror de menar pulverkaffe så ta de ifall ni har
- 2 stora ägg rumstemp.
- 200 g socker
- 1 tsk. vaniljextrakt tog vaniljpulver istället
- 100 g valnötter (kan uteslutas) hatar nötter så inget sånt skit i min kaka
- 100 g choklad
Smält choklad med smör över ett vattenbad tills den smälter. Låt den stå tills den är helt kall.
När den har svalnat tillsätt ägget och blanda väl tillsammans.
Tillsätt sedan mjöl och socker, rör om väl
kaffepulver, vaniljextrakt och valnötter lägga till dig i slutet
In i ugnen vid 160 C i ca 30 minuter, eller tills du kan sticka en tandpetare i kakan och det kommer ut torrBlanda ihop allt väl och häll i en kakform som du smort med smör och strödde lite choklad pulver på. (Jag använde en form av 28 cm)
Alltså denna kaka är grym! och det är inte ja som översatt som en kråka heller
0 Kommentarer